Tužiteljstvo BiH

Idući tjedan počinje suđenje direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću

Tužiteljstvo tereti Mehmedagića da je tijekom kolovoza 2020. godine zloupotrijebili svoj službeni položaj ili ovlasti, kao i resurse i kapacitete OSA-e.
Vijesti / Flash | 11. 12. 2020. u 17:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Državnom sudu idući tjedan je planiran početak suđenja direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA BiH) Osmanu Mehmedagiću i rukovoditelju Odsjeka za cyber sigurnost Muhamedu Pekiću, koji su optuženi za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Tužiteljstvo tereti Mehmedagića i Pekića, kojima je početak suđenja zakazan za 18. prosinac, da su tijekom kolovoza 2020. godine zloupotrijebili svoj službeni položaj ili ovlasti, kao i resurse i kapacitete OSA-e, u svrhe privatnih i osbnih interesa, kako bi došli do fotografija i informacija o pošiljatelju anonimne kaznene prijave protiv direktora OSA-e.

Vršeći te radnje, kako je ranije priopćeno iz Tužiteljstva, Mehmedagić i Pekić su višestruko zloupotrijebili svoj položaj, kao i službene zakonom utvrđene procedure i službene radnje, te prekršili pravo na nepovredivost pisane i poštanske komunikacije zagarantirano Ustavom Bosne i Hercegovine i međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima.

Idući tjedan u Sudu BiH se nastavljaju suđenja Senadu Kasupoviću, Jasminu Keseroviću i Milaremu Berbiću za organiziranje terorističke grupe na sirijskom ratištu i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama, piše BIRN.

Kopirati
Drag cursor here to close