Radončić - Ping

Idući tjedan nam stiže pomoć iz Kine

Radončić, koji je i ministar sigurnosti u Vijeću ministara, razgovarao je s veleposlanikom o suradnji i razmjeni iskustava u borbi protiv novog virusa, naročito o mogućnosti pomoći BiH u medicinskoj opremi i zaštitnim sredstvima iz Kine.
Vijesti / Flash | 20. 03. 2020. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje Fahrudin Radončić i kineski veleposlanik Ji Ping najavili su danas u Sarajevu da će idući tjedan iz Kine biti upućen prvi kontingent pomoći za BiH u borbi protiv širenja virusa korona.

Radončić, koji je i ministar sigurnosti u Vijeću ministara, razgovarao je s veleposlanikom o suradnji i razmjeni iskustava u borbi protiv novog virusa, naročito o mogućnosti pomoći BiH u medicinskoj opremi i zaštitnim sredstvima iz Kine iako je ta zemlja prva pogođena virusom korona, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti.

Radončić je istakao da su za zdravstvene i druge institucije u BiH veoma korisna iskustva Kine u borbi protiv virusa korona, kao i da je značajno da liječnici i službe zaštite i spašavanja razmjenjuju znanja i najbolju praksu u sprečavanju širenja zaraze.

Ovom prilikom riješen je i problem 52 kineska radnika u BiH, kojima ističe radna i boravišna dozvola, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close