Novi natječaj

IDDEEA ublažila kriterije iz natječaja

Vijesti / Flash | 22. 08. 2017. u 07:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) objavila je 10. kolovoza novi natječaj za nabavku putovničkih knjižica. Direktor IDDEEA Arif Nanić izjavio je za "Oslobođenje" da je zaključno s petkom natječajnu dokumentaciju preuzelo ukupno 11 kompanija.

''Kada su u pitanju kriteriji u odnosu na raniju natječajnu dokumentaciju, mi smo sada sa novim natječajem odlučili ublažiti, odnosno sniziti kriterije. Na primjer, sada je ukinut zahtjev koji se odnosi na ekonomsku sposobnost, odnosno da kompanija mora imati pet milijuna KM prometa'', kazao je Nanić.

Kriterij da posao izdavanja putovničkih knjižica može dobiti samo tvrtka sa sjedištem u Banja Luci, naglasio je, bio je uvjet samo na prvom natječaju. Procijenjena vrijednost okvirnog sporazuma koji će se zaključiti sa izabranim dobavljačem na četiri godine iznosi 25.641.025 KM bez PDV-a ili 30 milijuna s PDV-om. Poziv je otvoren do 26. rujna. Također, uzeta su u obzir obrazloženja drugostupanjskog organa, odnosno Ureda za rješenja o poništenju natječajne dokumentacije za prethodni postupak.

Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Vojin Mijatović izjavio je ranije za Oslobođenje list kako očekuje od Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH da ponudi koncept kojim će biti sustavno riješeno pitanje putovnica u BiH.

''A ne guranje istog koncepta koji imamo s Miihllbauerom'', naglasio je Mijatović.

Prošlog mjeseca propao je još jedan pokušaj potpisivanja ugovora sa dobavljačem putovničkih knjižica, pošto je Ured za žalbe poništio natječaj koji je raspisala IDDEEA. I ovaj put usvojene su primjedbe francuske tvrtke Gemalto da je natječaj namješten njemačkom Miihllbaueru, koji ima ispostavu u Banja Luci. Isto je potvrdio i Ured za žalbe, koji je u cijelom procesu pronašao nekoliko nepravilnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close