Zna, ne zna, zna, ne zna

Turković najavila, ali opet se zna točan datum isporuke cjepiva iz Covax-a

Objavili su datume kada stižu cjepiva, ali ne i datume isporuke
Vijesti / Flash | 19. 03. 2021. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković 11. ožujka objavila datume i količine cjepiva koje bi u BiH trebale stići iz Covax mehanizma, iz Ministarstva civilnih poslova BiH nisu mogli potvrditi točan datum isporuke.

''Ministarstvo civilnih poslova BiH nema još točan dan isporuke cjepiva. Prema neformalnim informacijama koje dobivamo u kontaktima s predstavnicima COVAX-a, očekujemo da će isporuke početi naredni tjedan'', navode iz MCP BiH u odgovoru za Patriju.

Turković je objavila da je u razgovoru s generalnim direktorom za susjedstvo i pregovore o proširenju Maciejem Popovskim obaviještena da cjepiva stižu 23. ožujka to 24.300 doza Pfizer/BioNTech, 29. ožujka 36.000 doza cjepiva AstraZeneca, 22. travnja 76.000 doza cjepiva AstraZeneca.

BiH je ukupno naručila i platila 1.232.000 cjepiva putem Covax mehanizma. Međutim, zbog kašnjenja i stalnog pomjeranja datuma entiteti su pokrenuli nabavku cjepiva. Tako je RS već u nekoliko navrata nabavila rusko cjepivo Sputnik V, dok je i FBiH naručila 500.000 cjepiva Sputnik V, a prvih 100.000 trebalo bi stići naredni tjedan, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close