Zakonsko pravo

I slijepima sada dostupni Zakoni o izborima i financiranju političkih stranaka

Zakoni su snimljeni i tehnički obrađeni u tonskom studiju Udruženja slijepih Kantona Sarajevo na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku.
Vijesti / Flash | 01. 10. 2018. u 15:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Čitanje slijepih osoba

Udruženje slijepih Kantona Sarajevu, u partnerstvu sa Središnjim izbornim povjerenstvom Bosne i Hercegovine, a uz financijsku podršku Vijeća Europe, realiziralo je projet snimanja u audio formatu Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i Zakona o financiranju političkih stranaka. 

Zakoni su snimljeni i tehnički obrađeni u tonskom studiju Udruženja slijepih Kantona Sarajevo na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku.  

Da bi ovi zakoni bili dostupni slijepim osobama, bit će objavljeni na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i web stranici Udruženja slijepih Kantona Sarajevo. 

Zakoni na sva tri jezika kopirani su na odgovarajući broj CD-ova i dostavljeni udurgama slijepih u Bosni i Hercegovini. 

Na taj način država Bosna i Hercegovina, navode, izvršava jednu od preuzetih obaveza, koje su utvrđene Konvencijom o pravima osoba sa invaliditetom, Jedinstvenom politikom u oblasti invalidnosti u BiH, kao i Preporukama UN Odbora za prava osoba sa invaliditetom koje su dostavljene Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Udruženja slijepih KS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close