Dan hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega

I ove godine mimohod sa stjegovima ratnih postrojbi u Širokom Brijegu

U 18:00 sati od stadiona Pecara do Trga širokobrijeških žrtava bit će, kao i prošle godine, održan svečani mimohod sa zastavama ratnih postrojbi.
Vijesti / Flash | 29. 04. 2019. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svetom misom, mimohodom te svečanom akademijom u utorak, 7. svibnja, bit će obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega.

Pokrovitelj događaja je Grad Široki Brijeg, a organizacijski odbor čine Odbor za branitelja i ratne stradalnike Gradskog vijeća Široki Brijeg i širokobriješke braniteljske udruge.

Program obilježavanja počet će svetom misom za poginule umrle branitelje u crkvi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu s početkom u 16:30 sati.

U 18:00 sati od stadiona Pecara do Trga širokobrijeških žrtava bit će, kao i prošle godine, održan svečani mimohod sa zastavama ratnih postrojbi nakon čega će na središnjem gradskom trgu biti položeni vijenci i zapaljene svijeće.

U 18:30 sati u kinu Borak bit će održana svečana akademija dok je u 19:00 sati planiran zabavni program i prigodno druženje.

''Širokobriješki branitelji prošli su dug, častan i slavan put u Domovinskom ratu. Više od 80 Širokobriježana položilo je svoje živote na oltar Domovine, od čega njih devet na ratištima u Republici Hrvatskoj. Brojni hrvatski ratnici koji su branili Republiku Hrvatsku podrijetlom su iz Širokog Brijega. Širokobriješki branitelji dali su golem doprinos obrani hrvatskih prostora u Bosni i Hercegovini. Na najučinkovitiji način pokazali su kako nije važno protiv kolike se sile boriš, već koje svetinje braniš!'', navode iz Grada Širokog Brijega.

Kopirati
Drag cursor here to close