1. sjednica Stožera civilne zaštite ŽZH

I ove godine će pripadnici GSS-a u ŽZH biti osigurani

I ove godine Stožer je donio Odluku o izdvajanju sredstava za osiguranje pripadnika Službi za zaštitu i spašavanje (GSS) od posljedica nesretnog slučaja.
Vijesti / Flash | 17. 01. 2019. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, pod predsjedanjem zapovjednika Županijskog stožera civilne zaštite Zdenka Ćosića, održana je prva sjednica Stožera u novom sazivu.

Nakon usvajanja Zapisnika sa 14. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite, Stožer je usvojio Zaključak o davanju mišljenja na Plan o izmjenama Plana korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2018. godini i Zaključak o davanju mišljenja na Plan korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2019. godini.

Usvojeno je nekoliko odluka neophodnih za rad i funkcioniranje Županijskog stožera civilne zaštite te gorskih službi spašavanja, Operativnog centra i ostalih struktura civilne zaštite.

Foto: Uprava civilne zaštite ŽZH / 1. sjednica Stožera civilne zaštite ŽZH

Donesena je i Odluka o pokrivanju troškova polaganja vatrogasnog ispita.

I ove godine Stožer je donio Odluku o izdvajanju sredstava za osiguranje pripadnika Službi za zaštitu i spašavanje (GSS) od posljedica nesretnog slučaja. Osiguranje pripadnika GSS-a u Županiji Zapadnohercegovačkoj od posljedica nesretnog slučaja (nezgode) odnosit će se na osiguravateljsko pokriće pri obavljanju djelatnosti i izvan obavljanja djelatnosti, točnije od 0 do 24 sata.

Zapovjednik Stožera Zdenko Ćosić izvijestio je članove Stožera o sadržaju sastanka s čelništvom Crvenog križa ŽZH i o njihovom zahtjevu za financijskom pomoći jer ukupna sredstva koja ostvaruje Crveni križ na godišnjoj razini su svega oko 7.000 KM.

Zapovjednik Stožera Zdenko Ćosić je predložio da Crveni križ preko Uprave civilne zaštite i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi koji bi Vladi uputili dopis u cilju iznalaženja adekvatnog rješenja u svrhu osiguranja normalnog rada i funkcioniranja Crvenog križa ŽZH, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Kopirati
Drag cursor here to close