Misija BiH pri NATO-u

I BiH na Vojnom komitetu EU

Riječ je o sastanku na nivou načelnika stožera Oružanih snaga zemalja članica Eurropske unije i partnerskih zemalja.
Vijesti / Flash | 20. 05. 2021. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Voditelj Vojnog djela Misije BiH pri NATO i vojni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Europskoj uniji zapovjednik brigade Jasmin Čajić sudjelovao je na sastanku Vojnog komiteta Europske unije.

Riječ je o sastanku na nivou načelnika stožera Oružanih snaga zemalja članica Europske unije i partnerskih zemalja.

Predsjedavajući Vojnog komiteta EU general Claudio Graziano, nakon otvaranja sastanka, izrazio je zahvalnost svim sudionicima, naročito predstavnicima partnerskih zemalja, među kojima je i Bosna i Hercegovina, za sudjelovanje i doprinos u misijama pod vodstvom EU.

Foto: PR / Zapovjednik brigade Jasmin Čajić 

Tijekom sastanka prezentirane su najvažnije informacije iz misija i operacija pod vodstvom EU, u Maliju, Somaliji, ali i Srednjoafričoj Republici u kojoj sudjeluju i pripadnici OS BiH.

U nastavku, sudionici sastanka su iznosili mišljenja i stavove u pogledu sudjelovanja u misijama pod vodstvom EU, naglasivši potrebe za nastavkom i unapređenjem suradnje u sve tri EU-vođene misije, s krajnjim ciljem stvaranja što kvalitetnijeg sigurnosnog ambijenta s jedne, i unapređenja efikasnosti suočavanja sa sigurnosnim izazovima i prijetnjama u spomenutim misijama, s druge strane.

Zapovjednik Čajić sudjelovao je i na službenom prijemu u čast načelnika stožera OS organiziranog od strane predsjedavajućeg Vojnog komiteta EU generala Graziana i predsjedavajućeg Vojnog komiteta NATO-a zrakoplovnog maršala Stuarta Peacha.

Na marginama ovih aktivnosti, brigadir Čajić je razgovarao s predsjedavajućim Vojnog komiteta NATO-a zrakoplovnim maršalom Stuartom Peachom, koji je između ostalog i potvrdio svoje prisustvo na budućoj Konferenciji načelnika stožera OS zemalja članica B9.

Kopirati
Drag cursor here to close