U subotu

Humanitarna katastrofa: Ban Ki-moon na Haitiju obilazi područja stradala u uraganu

Vijesti / Flash | 14. 10. 2016. u 06:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon putuje u subotu na Haiti, gdje će obići područja stradala početkom mjeseca u naletu uragana Matthewa koji je odnio najmanje 473 života, rekao je u četvrtak njegov glasnogovornik.

Ban će posjetiti Cayes, treći po veličini grad u zemlji, na južnoj obali, opustošen u naletu snažnog uragana 4. listopada. Ondje će se sastati s mjesnim čelnicima i pokušati pridobiti međunarodnu zajednicu za prikupljanje pomoći, piše Hina.

UN je u ponedjeljak uputio žuran poziv za prikupljanje 120 milijuna dolara za pomoć Haitiju, najsiromašnijoj zemlji na Karipskim otocima, u iduća tri mjeseca. Dosad je prikupljeno tek 6,1 milijuna dolara, rekao je glasnogovornik Stephane Dujarric.

Ovo je najgora humanitarna katastrofa na Haitiju nakon potresa u siječnju 2010. u kojemu je poginulo više od 200.000 ljudi i epidemije kolere nakon toga koja je odnijela još 10.000 života.

Glavni tajnik će zatim otputovati u Ekvador gdje će sudjelovati na konferenciji o stanovanju i održivom urbanom razvoju.

Kopirati
Drag cursor here to close