'Jer me se tiče'

Hujdur: Dajemo zadnjih deset dana roka za rješavanje problema Uborak

Poručio je da će građani dati rok od deset dana za rješavanje problema na odlagalištu otpada Uborak te da nakon toga idu u trajnu blokadu.
Vijesti / Flash | 22. 01. 2020. u 11:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani Mostara okupljeni oko inicijative "Jer me se tiče" u ranim jutarnjim satima u srijedu blokirali su prolaz kamionima s komunalnim otpadom, kako bi ponovo skrenuli pažnju na problem regionalnog odlagališta komunulanog otpada Uborak.

Po riječima predsjednika građanske inicijative "Jer nas se tiče" Omera Hujdura, jutros od 6 do 8 sati bile su blokirane prilazne ceste deponije.

Poručio je da će građani dati rok od deset dana za rješavanje problema na odlagalištu otpada Uborak te da nakon toga idu u trajnu blokadu.

''Zadnji put dajemo deset dana roka kako bi se izišlo s prijedlozima, kako je to bilo i najavljeno, pet lokacija za izmještanje deponije Uborak i donese zaključak koji će proći kroz službene novine u smislu da se deponija ne širi na desnu stranu, preko potoka koji protiče uz deponiju'', kazao je Hujdur.

Ako se u deset dana, poručio je Hujdur, ne održi sastanak s federalnom ministricom okoliša i turizma Editom Đapo i Gradskom upravom, deponija ide u trajnu blokadu.

Podsjećamo, problemi s deponiranjem otpada na Uborku eskalirani su u svibnju prošle godine kada je otkriveno da je na odlagalište komunalnog otpada deponirana određena količina dehidriranog mulja s postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Mostaru za koji su aktivisti građanske inicijative tvrdili da sadrži visoke koncentracije teških metala.

 

Kopirati
Drag cursor here to close