utemeljiteljska sjednica

HSP BiH osnovala povjerenstvo za ujedinjenje Pravaša

Vijesti / Flash | 23. 06. 2016. u 09:26 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu 22.lipnja, u Mostaru je održana utemeljiteljska sjednica Kolegija Hrvatske stranke prava BiH. Sjednicom je predsjedavao predsjednik HSP BiH Stanko Primorac.

Kako ističe iz ove stranke, na sjednici je konstatirano kako je, i službeno, od strane Središnjega izbornoga povjerenstva BiH verificirano kako će HSP BiH na predstojeće Općinske izbore izaći u 30 općina i kako će, sama ili u koaliciji, imati kandidata za načelnika u šest općina. Od toga u 13 općina HSP BiH izlazi na izbore u koaliciji s drugim hrvatskim strankama. Ove koalicije za općinska vijeća kao i za načelnike općina plod su ili ujedinjene hrvatske oporbe protiv vladajućih u općinama gdje su Hrvati u većini ili zajedničkoga djelovanja svih hrvatskih stranaka gdje Hrvati nisu u većini.

Iz ovoga se nazire i prepoznatljiva politika HSP-a BiH koja nastoji, sama ili s drugima, otvoriti perspektivu tamo gdje, već dva i pol desetljeća, imamo učmalu i neučinkovitu vlast ali, i s druge strane, HSP BiH je okrenuta zajedništvu u onim općinama gdje se jedino jedinstveno može obraniti nacionalni integritet.

Na sjednici Kolegija HSP-a BiH, nakon duge rasprave u kojoj sudjelovali svi nazočni, je donesen zaključak kako se sudjelovanje HSP-a BiH u radu Hrvatskoga narodnoga sabora mora opravdati i iskrenošću svih članica Sabora i pozicijom međusobnoga uvažavanja. O ovome pitanju će se očitovati središnja tijela stranke.

S obzirom kako su u posljednje vrijeme, od Izvanrednoga sabora stranke u Ljubuškom, sve češće susrećemo sa zahtjevima drugih pravaških stranaka za zajedničkim djelovanjem i udruživanjem, to je, na prijedlog predsjednika Primorca, utemeljeno povjerenstvo u sastavu Berislav Elez, Lazo Rajič i Viktor Kvesić. Zadaća povjerenstva je obaviti razgovore sa svim skupinama i strankama koje žele djelovati u sklopu HSP-a BiH kako bi se, na pravi način, izveo i sami čin objedinjavanja, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close