floskula

Hrvatski narodni savez protiv (trećeg) entiteta

Vijesti / Flash | 31. 01. 2017. u 11:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski narodni savez BiH, kao politička stranka i pravni i politički slijednik HSS-NHI-ja, smatra kako je pozivanje na formiranje hrvatskog entiteta u BiH "politička floskula" te da to nije put kojim će Hrvati ostvariti ravnopravnost s druga dva konstitutivna naroda u BiH.

"Odlučno odbacujemo zaključke udruženja građana koje se pretenciozno naziva Hrvatskim narodnim saborom, kao i njihovih čelnika, a koji se odnose na BiH, njezin unutarnji administrativno-teritorijalni ustroj i zahtjev za uspostavu trećeg – hrvatskog entiteta", navodi se u priopćenju za javnost Hrvatskog narodnog saveza BiH.

Dodaje se kako je priča o trećem entitetu "politička floskula" jer se do uspostave trećeg entiteta ne može doći bez suglasnosti relevantnih domaćih i međunarodnih političkih čimbenika.

"Hrvatski narodni savez BiH smatra kako bi troentitetsko uređenje još više otežalo put BiH ka tim asocijacijama, i uopće ne bi doprinijelo hrvatskoj jednakopravnosti među nama samim i nama s drugim. Zbog toga odlučno odbacujemo tu ideju o uspostavi trećeg entiteta. Budućnost BiH vidimo bez, a ne s entitetima", poručili su iz Hrvatskog narodnog saveza BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close