Čeka se ročište

Hrvatska traži izručenje Štele

Martinović je od 2016. godine bio nedostupan hrvatskom pravosuđu jer je uspio pobjeći iz zemlje svega nekoliko sati prije izricanja presude.
Vijesti / Flash | 12. 08. 2021. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Vinko Martinović Štela

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su Mostaru uhitili Vinka Martinovića Štelu za kojim je bila raspisana potjernica iz Hrvatske zbog ubojstva Jasmine Đukić u Mostaru 1996. godine.

Martinović je od 2016. godine bio nedostupan hrvatskom pravosuđu jer je uspio pobjeći iz zemlje svega nekoliko sati prije izricanja presude.

Hrvatska je tada raspisala međunarodnu potjernicu. Martinović je državljanin BiH i Hrvatske.

Avaz javlja da je jučer nakon uhićenja predan u nadležnost Sudskoj policiji. Danas u 13 sati, zakazano je ročište po zahtjevu Hrvatske da se Štela izruči Zagrebu.

Sudac koji će odlučivati o tome je Goran Radević.

Podsjetimo, prije pet godina, Županijski sud u Zagrebu je raspisao potjernicu za Martinovićem, koji se išetao iz zgrade Suda uoči samog izricanja presude kojom je i osuđen na sedam godina zatvora.

Bilo je to četvrto suđenje, nakon što je Vrhovni sud Hrvatske pred njegovo izručenje Haškom sudu ukinuo presudu kojom je Štela još 1998.godine bio osuđen na osam godina zatvora.

Zbog zločina nad Bošnjacima na području Mostara, Štela je u Hagu osuđen na 18 godina zatvora, a nakon odsluženih dvije trećine kazne, u siječnju 2012. je pušten na slobodu.

Kopirati
Drag cursor here to close