Upravni nadzor

Hrvatska: Ministarstvo poništilo odluku o dodjeli koncesije za plažu Zlatni rat

Vijesti / Flash | 24. 04. 2017. u 17:54 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske priopćilo je da je nakon upravnog nadzora poništilo odluku o dodjeli koncesije za plažu Zlatni rat u Bolu na Braču.

Nadzorom je utvrđeno da nije ispoštavan kranji rok za dostavu ponuda te da informacije i objašnjenja nisu bila dostupna svim sudionicima natječaja na isti način.

Još prije iz tvrtke Sport B objavili su da odustaju od koncesije. Oni pak tvrde da je dokumentacija bila dostavljena na propisan način te da se temeljila isključivo na gospodarskim kriterijima, a od koncesije su odustali zbog stalnih medijskih i političkih pritisaka.

Tvrtka je priopćila da su medijski i politički pritisci nakon dodjele koncesije te neutemeljen otpor lokalne zajednice doveli u pitanje obavljanje djelatnosti na koncesioniranom području. Istaknula je i da je njezina ponuda utemeljena isključivo na gospodarskim kriterijima te da štiti javni interes mnogo bolje od onih koji neargumentirano 'svojataju' javno dobro.

Bolski gradonačelnik Tihomir Marinković zadovoljan je razvojem događaja. Prosvjed na supetarskoj Rivi sutra oko 15 sati ipak će se održati. Marinković kaže da će ustrajati na žurnoj izmjeni Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama kako se takav slučaj ne bi ponovio na drugom otoku.

Kopirati
Drag cursor here to close