Upozorava Tursku

Hollande: Zemlja koja želi smrtnu kaznu ne može u EU

Vijesti / Flash | 19. 07. 2016. u 17:53 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski predsjednik Francois Hollande je izjavio da su najveći prioriteti obnove Europe sigurnost i obrana.

"U sklopu novog poticaja izgradnji Europe, najveći prioritet su zaštita, obrana i sigurnost naših granica", izjavio je na zajedničkoj konferenciji za novinare s portugalskim kolegom Marcelom Rebelom de Sousa u Lisabonu, piše Hina.

Pet dana nakon atentata u Nici, francuski predsjednik je u utorak u Lisabonu rekao da je spreman produžiti izvanredno stanje za šest mjeseci.

Hollande je upozorio Tursku da ne može uvesti smrtnu kaznu kao što je nagovijestio predsjednik Recep Tayyip Erdogan nakon neuspjelog državnog udara.

"Zemlja koja želi uspostaviti veze s EU i potaknuti pristupne pregovore, ne može uvesti smrtnu kaznu u svoj zakon", izjavio je Hollande.

Podsjetimo, oči svijeta uprte su u Tursku gdje nakon propalog vojnog puča, predsjednik Recep Tayyip Erdogan sprema odmazdu, te je najavio ponovno uvođenje smrtne kazne.

Turska je već smijenila tisuće ljudi u oružanim snagama, policiji i pravosuđu, ministarstvu financija i premijerovu uredu te upravi za vjerska pitanja, a na red je došlo i školstvo gdje je suspendirano 15.200 djelatnika obrazovnog sustava.

Kopirati
Drag cursor here to close