Francuska

Hollande pozvao Francuze na "solidarnost i bratstvo"

Vijesti / Flash | 22. 12. 2015. u 18:16 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski predsjednik Francois Hollande je pozvao Francuze na "solidarnost i bratstvo" i ponovno pronalaženje optimizma nakon "strašne i bolne" 2015. godine, koju su obilježili atentati u siječnju i studenome, prenosi Hina.

Tijekom predaje nagrade u Elizejskoj palači za projekte društvenih inovacija, Hollande je izjavio da "našem društvu prijete zidovi: zidovi između pojedinaca, između teritorija, između socijalnih kategorija, vjera i uvjerenja".

Francuski predsjednik je pozvao na optimizam pa i u dramatična vremena. "Oni koji nas napadaju žele nas podijeliti, razdvojiti, unijeti sumnju u nas same, ocrniti budućnost, spriječiti planove", rekao je.

Hollande je također obećao da će sve pokušati u borbi protiv nezaposlenosti, koja i dalje predstavlja neuspjeh njegove petogodišnje vladavine. "Moja formula je da se sve mora probati. Sve i svuda", rekao je pred 16 dobitnika natječaja.

Posebnu počast je odao jednom od dobitnika Claude-Emmanuelu Triompheu, koji je teško ranjen u atentatima 13. studenoga u Parizu, koji je nagradu primio ležeći na nosilima.

U džihadističkim atentatima u pariškoj regiji u siječnju je ubijeno 17 osoba, a 13. studenoga bilo je 130 ubijenih i više stotina ranjenih.

Kopirati
Drag cursor here to close