Grad dodjeljuje javna priznanja

Hoće li Široki Brijeg nakon devet godina dobiti novog počasnog građanina?

Široki Brijeg za sada ima dva počasna građanina: Andriju Hebranga, koji je titulu dobio 2004. godine i Velimira Plešu koji je počasnim građaninom proglašen 2010. godine.
Vijesti / Flash | 21. 06. 2019. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Široki Brijeg objavio je javni poziv za podnošenje incijativa za dodjelu javnih priznanja: počasni građanin i Zlatna plaketa ''Grb Grada Širokoga Brijega''.

Grad dodjeljuje javna priznanja onima koji su doprinijeli napretku našeg Grada ili su postigli izuzetne rezultate u različitim djelatnostima.

 1. Počasni građanin Grada Širokog Brijega, može biti građanin koji je osobno i značajno doprinio napretku Grada ili podizanju ugleda Grada.
2. Zlatna plaketa ''Grb Grada Širokog Brijega'', je javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za izuzetna ostvarenja u svim područjima djelatnosti: gospodarskog, društvenog i duhovnog života i razvoja Grada.

Inicijativu za proglašenje počasnog građanina Grada mogu podnijeti: vijećnici Gradskog vijeća, radna tijela Gradskog vijeća, Gradonačelnik, a za dodjelu Zlatne plakete: građani, vijećnici Gradskog vijeća, Gradonačelnik, mjesne zajednice, ustanove, udruge građana i druge pravne osobe.

Široki Brijeg za sada ima dva počasna građanina: Andriju Hebranga, koji je titulu dobio 2004. godine i Velimira Plešu koji je počasnim građaninom proglašen 2010. godine. Od tada nije bilo predloženih osoba za ovo javno priznanje.

Prijave (inicijative) za dodjelu javnih priznanja moraju sadržavati:

  • podatke o podnositelju inicijative,
  • životopis, odnosno osnovne podatke o pravnoj osobi i njenom poslovanju, te iscrpno obrazloženje zasluga zbog kojih se predlaže za dodjelu javnih priznanja,
  • odgovarajuću dokumentaciju (objavljen rad, analize, prikaze, kritike pisanja stručnog i drugog tiska, natjecateljski rezultati i dr.).

Na zahtjev Odbora, podnositelj poticaja dužan je naknadno dostaviti druge dopunske podatke i dokumentaciju.

Javna priznanja uručuju se na svečanoj sjednici Gradskog vijeća za Dan Grada Širokoga Brijega.

Rok za podnošenje prijava je 4. srpnja 2019. godine.

Inicijative s obrazloženjem dostaviti na adresu:

GRADSKO VIJEĆE ŠIROKI BRIJEG
''Odbor za dodjelu javnih priznanja''
Ulica fra Didaka Buntića br. 11.
ŠIROKI BRIJEG

Kopirati
Drag cursor here to close