Najbrži vozač

HNŽ: Vozio 172 km/h gdje je dopušteno 80 km/h

Vijesti / Flash | 06. 12. 2016. u 07:50 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Najveće registrirano prekoračenje brzine kretanja vozila zabilježeno je na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Bijela, gdje je dopuštena brzina 80 km na sat, a radar je registrirao brzinu od 172 km na sat”, navode iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Nadalje navode kako se iz dosadašnjih iskustava pokazalo da najveća potreba za radarima postoji na dionicama magistralne ceste M-17, gdje je i zabilježen najveći broj prekršaja.

Budući da su se za time pokazale potrebe, Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ u sljedećem vremenskom razdoblju planira nabaviti još deset radara koji će biti raspoređeni po policijskim upravama diljem Hercegovačko-neretvanske županije, a koji će omogućiti kontrolu brzine na prometnicama.

Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ tijekom prvih jedanaest mjeseci izdalo je više od 10.500 prekršajnih naloga na osnovu radara. Prema podacima iz MUP-a, 1.199 prekršajnih naloga izdano je na osnovu stacionarnih radara te 9441 prekršajni nalog na osnovu pokretnih radara, piše Večernji list BiH.

Inače, Vlada HNŽ na čelu s predsjednikom Nevenkom Hercegom i vodstvo MUP-a HNŽ-a koji vodi ministar Slađan Bevanda opredijeljeni su za poboljšanje stanja u ovoj sigurnosnoj instituciji, navodi Vecernji.ba. U skladu s tim, u tijeku je natječaj za prijem 75 kadeta policajaca i pet kadeta mlađih inspektora te se najavljuje raspisivanje još jednog natječaja preko kojeg bi posao trebalo dobiti još 100 policijskih službenika.

Ministar MUP-a HNŽ Slađan Bevanda još je jednom ponovio kako je stanje u ovom ministarstvu zabrinjavajuće te da je potrebno što prije završiti proceduru natječaja koji je u tijeku i raspisati novi kako ne bi došlo do radikalnih poteza.

Jedan od tih poteza na koje će MUP biti prisiljen ako se uskoro ne zaposle novi policajci je i zatvaranje određenog broja svojih ispostava, ali i policijskih postaja.

Naime, ovoj instituciji trenutačno nedostaje gotovo 200 policajaca, a iako je natječaj za prijem 75 kadeta policajaca i pet kadeta mlađih inspektora već trebao biti priveden kraju, razlog zbog kojeg se procedura oduljila je nepostojanje Policijskog odbora.

Naime, vodstvo MUP-a HNŽ-a je u više navrata od Vlade HNŽ tražilo raspravu o ovoj temi i u konačnici imenovanje Policijskog odbora, međutim, zbog nepostojanja političke volje dijela Vlade, isti još uvijek nije imenovan.

Posljedice nepostojanja ovog odbora već su vidljive, a daljnje otezanje ovakve situacije te sprečavanje završetka spomenutih natječaja za policijske službenike moglo bi uvelike ugroziti sigurnost stanovništva u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Kopirati
Drag cursor here to close