Nastavak razgovora

HNŽ: Vlada nastavlja pregovarati s policijom

Vlada je primila k znanju Informaciju o tijeku pregovora sa sindikatima policije.
Vijesti / Flash | 28. 07. 2018. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije nastavila je pregovore sa Sindikatom policije MUP-a HNŽ-a.

''Vlada je primila k znanju Informaciju o tijeku pregovora sa sindikatima policije, potvrđujući svoju opredijeljenost da u nastavku dijaloga dođe do rješenja prihvatljivih svim sudionicima  razgovora'', priopćila je Vlada HNŽ-a.

Pregovarački tim Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i predstavnici Sindikata policije u HNŽ započeli su nedavno socijalni dijalog u cilju rješavanja nagomilanih problema u županijskom Ministarstvu unutarnjih poslova.

Kako je tada kazao predsjednik Sindikata policije HNŽ Nail Balić, na sastanku se razgovaralo o zahtjevima Sindikata te su doneseni određeni zaključci kada je u pitanju radno-pravni status uposlenika MUP-a HNŽ.

''Trenutno, u ovoj situaciji vidimo pomak i dobru volju, htijenje i želju da se riješe problemi i da se nastavi u kontinuitetu vođenje razgovora oko usuglašavanja, kako bi se riješili nagomilani problemi koji opterećuju naše Ministarstvo'', istaknuo je Balić.

Ustvrdio je kako su preuzete određene obveze vezano za pripremu novog kolektivnog ugovora.

Podsjećamo, Sindikat policije u HNŽ krajem prošloga mjeseca najavio je održavanje štrajka upozorenja od kojeg se odustalo nakon što je Vlada HNŽ imenovala pregovarački tim koji je otvorio pregovore s predstavnicima Sindikata.

Kopirati
Drag cursor here to close