Konjic, Jablanica, Rama...

Snijeg se čisti, nastave još nema

I dalje nema nastave u snijegom pogođenim područjima u HNŽ-u.
Vijesti / Flash | 19. 12. 2018. u 08:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanje u Jablanici, Rami i Konjicu pokušava se normalizirati nakon obilnog snijega koji je padao proteklog vikenda.

U Konjicu je donesena odluka da nema nastave u školama do 20. prosinca. Tijekom jučerašnjeg dana pročišćene su putne komunikacije do naselja Čuhovići, Donja Gorica, Zaslivlje, Grušča, Bajić Brdo i Donje Selo.

S čišćenjem snijega nastavlja se i u Jablanici.

Tijekom prethodnog dana čišćeni su lokalni putovi  prema naseljima Slatina (Zaseok Drinovci), Bare 2- Velići, Ostrožac, Djevor Glogošnica, Košćan, Industrijska zona, kao i više gradskih ulica.  U Ul. Pere Bilića vršeno je čišćenje trotoara i odvoz snijega.

Radnici Elektrodistribucije Jablanica otklonili su kvarove na Javnoj rasvjeti za naselje Šljunkara.  Općinski Stožer Civilne zaštite donio je Odluku da se produži prekid rada škola i dječjeg obdaništa za srijedu 19.12.2019. godine.

''Za danas je planiran nastavak čišćenja i skidanja leda i uvaljanog snježnog pokrivača, te proširivanje prometnica na lokalnim putovima, kao i nastavak čišćenja gradskih ulica odvozom snijega sa trotoara'', navodi Civilna zaštita.

Tijekom jučerašnjeg dana nastavljeno je čišćenje i odvoz snijega sa gradskih ulica i javnih površina i u Rami. U akciju su, osim djelatnika Civilne Zaštite, uključeni vatrogasci DVD Rama, kao i ljudstvo i mehanizacija JP „Vodograd“, te mnogi građani. Akcija se nastavlja i danas.

Visina snježnog pokrivača  u gradu Prozoru, u 07:00 sati, iznosila je 30 cm. Svi prometni pravci su prohodni, a promet se odvija otežano zbog ugaženog snijega na kolnicima.

Foto: Ramski Vjesnik / Čišćenje snijega
Kopirati
Drag cursor here to close