Online sastanak

HNS pozvao stožere da odluke o karanteni izmjene ili stave izvan snage

Umjesto postojećih karantena potrebno je odrediti izolaciju svima onima koji moraju biti u njoj, a neka je provode pod nadzorom u svojim domovima, naglasili su iz HNS-a.
Vijesti / Flash | 23. 04. 2020. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HNS / Online sastanak

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović razgovarao je u četvrtak na online sastanku s predsjednicima stranaka HNS-a o aktualnim događanjima i svim zdravstvenim i političkim aspektima u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je komentirano funkcioniranje zdravstvenog sustava, koje je ocijenjeno stabilnim, situacija se smiruje te je izraženo očekivanje da neće doći do otvaranja novih žarišta. Što se tiče poduzetih aktivnosti kriznih stožera, stav je da se treba pripremati za ublažavanje i popuštanje određenih mjera u narednom vremenu.

Dužnosnici su komentirali uspostavu karantena - izolatorija u koje se odvode stanovnici koji su došli u BiH ili oni koji pokušavaju doći. Upućen je poziv svim stožerima, sukladno nadležnostima, koji su donijeli odluke o karanteni, da iste odmah izmjene ili stave izvan snage. Umjesto postojećih karantena potrebno je odrediti izolaciju svima onima koji moraju biti u njoj, a neka je provode pod nadzorom u svojim domovima, naglasili su iz HNS-a.

Komentirane su i aktivnosti općina, gradova i županija koji su na svojim prostorima već pokrenuli određene procedure pomoći gospodarskom oporavku. Svima je prioritet brz oporavak i konkretne mjere pomoći gospodarstvu uz odgovarajuće i pravovremeno reagiranje na sve potrebe.

Sa sastanka je upućen poziv zastupnicima i izaslanicima Hrvatskog narodnog sabora u Parlamentu Federacije BiH da dosljedno ustraju u zahtjevima i mjerama pomoći gospodarstvu, koji su upućeni u parlamentarnu proceduru za oporavak gospodarstva, priopćio je Ured za informiranje HNS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close