Sjednica

HNS o režimu ulaska u Republiku Hrvatsku za hrvatske državljane iz BiH

Na sjednici je razmatran tijek priprema 9. zasjedanja Sabora koje je planirano 4. lipnja u Mostaru.
Vijesti / Flash | 29. 05. 2021. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora održalo je svoju 15. sjednicu u petak, 28. svibnja, u prostorijama Predsjedništva HNS u Mostaru.

Na sjednici je razmatran tijek priprema 9. zasjedanja Sabora koje je planirano 4. lipnja u Mostaru. Glavno vijeće je  usvojilo Izvješće o radu Glavnog vijeća za proteklo dvogodišnje razdoblje.

Glavno vijeće je prihvatilo inicijativu Odjela za branitelje na čelu s Vladom Džojićem o snimanju dokumentarnog filma povodom 30. obljetnice osnivanja Hrvatskog vijeća obrane koja se obilježava sljedeće godine. Prof. dr. sc. Ivo Čolak, voditelj Odjela za znanost i obrazovanje je imenovan koordinatorom projekta, a u projektu će pored Odjela  kojim rukovodi Prof. dr. Ivo Čolak ispred Glavnog vijeća sudjelovati, Odjel za Domovinski rat i branitelje HVO-a  Odjel za Drugi svjetski rat i poraće, te Odjel za kulturu sport i medije.

Razmotrena je i informacija o režimu ulaska u Republiku Hrvatsku za hrvatske državljane iz B i H u kontekstu priprema Republike Hrvatske za pristupanje u  Schengenski prostor i nakon ulaska u Schengen, o čemu će u narednomrazdoblju, u suradnji s institucijama u Republike Hrvatske, članovi Glavnog vijeća tražiti optimalno rješenje.

Kopirati
Drag cursor here to close