Hrvatske sredine

HNS o lokalnim izborima: Imat ćemo više od 20 načelničkih pozicija

Vijesti / Flash | 06. 06. 2016. u 16:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) održalo je 11. proširenu sjednicu Predsjedništva u Kiseljaku, a na sjednici je prvenstveno govoreno o suradnji stranaka HNS-a i pripremi za lokalne listopadske izbore sukladno i zaključcima sa posljednje sjednice.

Komentirane su sve općine gdje su stranke HNS-a odnosno njihove lokalne stranačke organizacije postigle načelan dogovor oko zajedničkog nastupa za predstojeće lokalne izbore. Razgovori stranačkih predstavnika su urodili plodom u većini sredina zaključeno je na sjednici.

Predsjedništvo HNS-a očekuje da će imati i više od 20 načelničkih pozicija. Na sjednici je ukazano i na općine koje su prijeporne. Zaključeno je kako je potrebno preuzeti više odgovornosti te postići konačan dogovor gdje dogovor nije načelno postignut.

Naglašeno je kako bi u onim općinama u kojima su Hrvati kao narod izloženi, trebali organizirati dodatni razgovori predsjednika stranaka koje su se kandidirale kako bi se postigao dogovor i kako se ne bi dogodilo da Hrvati imaju dva kandidata za načelnika.

Razgovori se još obavljaju u Zenici, Fojnici i Bihaću za vijećnike te Ravno, Odžak i Žepče za načelnika. Predsjedništvo HNS-a je zaključilo kako se trebaju uraditi dodatni napori i preuzeti svu odgovornost kako bi se postigao konačan dogovor i kako bi HNS u općinama gdje su Hrvati izloženi, podržali zajedničkog kandidata za načelnika.

Također je zaključeno kako svaka sredina u kojoj nije postignut dogovor najdalje do četvrtka mora postići dogovor kako bi se podržao samo jedan kandidat za načelnika.

Za područje Republike Srpske zaključeno je kako se i ovaj tjedan trebaju obaviti razgovori sa predstavnicima bilo koje stranke koje predstavljaju Hrvate, te se pokuša postići dogovor.

Kopirati
Drag cursor here to close