Dokazivanje nevinosti

HNS dao potporu šestorci u Haagu

Vijesti / Flash | 20. 03. 2017. u 15:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) održalo je danas 16. sjednicu u Mostaru. Predsjedništvo je na sjednici komentiralo aktualnu političku situaciju te analiziralo trenutno stanje braniteljske populacije.

Dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora i dalje će se zalagati za određene izmjene Izbornog zakona, a svaki zastoj nastojati će ukloniti, zaključeno je na sjednici.Politička situacija u BiH je zabrinjavajuća i nazočna je ozbiljna kriza funkcioniranja vlasti na svim razinama. Dužnosnici HNS-a u različitim državnim institucijama nastavit će djelovati da se spasi projekat Bosne i Hercegovine i njen euro-atlantski put koji nema alternativu, priopćeno je.

Na sjednici je razgovarano o zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja, uz iscrpnu analizu trenutnog stanja braniteljske populacije, razdoblje rata i svega onoga što je uslijedilo poslije, priopćeno je.

Predsjedništvo se osvrnulo i na proces šestorice predstavnika HVO-a u Haagu, koji brane čast HVO-a i svih institucija koje su izložene optužbama.

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora dalo je punu potporu optuženim u dokazivanju nevinost pred Haškim sudom te još jednom pozvalo nadležene institucije da završe istragu u slučajevima koji još nisu završeni, posebno je spomenut nerazriješeni slučaj nestanka generala Šantića.

Predsjedništvo HNS-a je i na ovoj sjednici zaključilo da i dalje čvrsto stoji uz branitelje.

Kopirati
Drag cursor here to close