Epidemiološko stanje

Održana hitna sjednica: ŽZH uključuje inspekciju i policiju u borbu protiv koronavirusa

Razmatrana je trenutna epidemiološka situacija na području Županije Zapadnohercegovačke uzrokovana pandemijom koronavirusa - COVID 19
Vijesti / Flash | 14. 03. 2020. u 17:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Hitna sjednica Vlade ŽZH

Hitna, 45. sjednica, Vlade Županije Zapadnohercegovačke u sastavu proširenom s predstavnicima Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH, gradonačelnicima i načelnicima jedinica lokalne samouprave u ŽZH i predstavnicima županijske Uprave za inspekcijske poslove održana je u subotu u Širokom Brijegu.

Razmatrana je trenutna epidemiološka situacija na području Županije Zapadnohercegovačke uzrokovana pandemijom koronavirusa - COVID 19, te su u vezi s tim doneseni sljedeći zaključci:

  • Zadužuje se Uprava za inspekcijske poslove ŽZH da se u suradnji s nadležnom inspekcijom jedinica lokalne samouprave u ŽZH i ostalim nadležnim tijelima, odmah stavi na raspolaganje Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽUH sukladno svojim nadležnostima, te osigura epidemiološku kontrolu graničnih prijelaza, a s ciljem prevencije širenja koronavirusa – COVID 19.
  • Zadužuje se Ministarstvo unutarnjih poslova ŽZH sukladno svojim nadležnostima, osigurati kontrolu izvršavanja mjera zdravstvenog nadzora, za osobe kojima su iste određene.
  • Zadužuje se Uprava civilne zaštite ŽZH da se u suradnji s nadležnim tijelima lokalne zajednice u ŽZH-u povodom novonastale epidemiološke situacije, stavi na raspolaganje Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH.
 

''Obavještavaju se građani Županije Zapadnohercegovačke da sve korisne informacije u svezi postupanja povodom trenutne epidemiološke situacije mogu pronaći na službenoj stranici Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke'', priopćeno je iz Ureda predsjednika Vlade ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close