Upozorenje

Hercegovina: Izdano crveno upozorenje zbog obilnijih padalina

Crveno upozorenje zbog obilnijih padalina
Vijesti / Flash | 19. 11. 2018. u 09:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je crveno upozorenje zbog obilnijih padalina za područje Hercegovine i jugozapadne  Bosne.

Upozorenje se izdaje za period od 19. studenog od 22 sata do 21. studenog do 3 sata. Prognozirana akumulirana količina padalina se kreće između 40 i 80 litara po metru kvadratnom, a u Hercegovini lokalno i do 120 litara, priopćeno je iz FHMZ.

U BiH sljedećih dana oblačno s kišom

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme uglavnom s kišom.  

U ranim jutarnjim satima snijeg ili susnježica mogu padati na području Krajine. Obilnije padavine bit će na području Hercegovine i jugozapada Bosne gdje se prognozira između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom. U Hercegovini lokalno i do 100 litara.  

Puhat će vjetar većinom jugoistočnog smjera. Na cijelom sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni između 1 i 5, a u Hercegovini od 7 do 12 stupnjeva. Najviša dnevna uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje od 12 do 17 stupnjeva. U Krajini se najviša dnevna temperatura zraka prognozira između 2 i 5 stupnjeva.  

U Bosni i Hercegovini će u srijedu, 21. studenog biti oblačno vrijeme s kišom. Od poslijepodnevnih sati doći će do prestanka padalina. U Bosni su padavine slabe. U Hercegovini može pasti između 10 i 30 litara kiše po metru kvadratnom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni između 2 i 5, a u Hercegovini od 6 do 11 stupnjeva. Najviša dnevna uglavnom između 4 i 8, na jugu zemlje od 11 do 15 stupnjeva.  

Stabilizacija vremena

U većem dijelu Bosne se u četvrtak, 22. studenog prognozira oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti od sredine dana se očekuje u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5, na jugu zemlje od 6 do 10 stupnjeva. Najviša dnevna uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje od 11 do 15 stupnjeva.

U većem dijelu Bosne u petak, 23. studenog se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne bit će umjerena naoblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4, na jugu zemlje od 4 do 8 stupnjeva. Najviša dnevna uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje od 12 do 15 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close