Intervju s premijerom

Herceg: Pitanje ravnatelja MUP-a i kadrovske popunjenosti bit će uskoro riješeno

Prvi čovjek županije govorio je o nekoliko aktualnih tema za HNŽ - počevši od pitanja umanjenoga punjenja Proračuna, do najave skorašnjega potpisivanja kolektivnog ugovora s reprezentativnim Nezavisnim sindikatom zaposlenika SKB Mostar.
Vijesti / Flash | 25. 04. 2021. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Naša specifičnost je učinila da se kroz 10-15 godina nakupi niz otvorenih pitanja koja nisu rješena u MUP-u, a koja imaju i nacionalnu i političku dimenziju. Nemili događaj premlaćivanja nedužnog mladića naišao je na osudu i mene, i ministra MUP-a, i javnosti i nadam se da ćemo riješiti ključno pitanje kadrovske popunjenosti, a to pitanje je otvorio upravo ovaj događaj'', rekao je u intervjuu za RTV HB predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg.

Prvi čovjek županije govorio je o nekoliko aktualnih tema za HNŽ - počevši od pitanja umanjenoga punjenja Proračuna, do najave skorašnjega potpisivanja kolektivnog ugovora s reprezentativnim Nezavisnim sindikatom zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

u mupu radi gotovo 1200 djelatnika i treba popuniti prvo dva ravnatelja policije, ta mjesta, a onda prijedlog popune policijskih službenika.

''Kada smo planirali Proračun za 2020. godinu nismo mogli računati na pandemiju, a ipak smo prošlu godinu uspjeli završiti uspješno, iako je proračunska rupa bila velika. Kada smo planirali ovu proračunsku godinu, računali smo sa 17 milijuna KM manje i gledajući prva tri mjeseca punjenje proračuna je znatno umanjeno, manji su prihodi, ali unatoč svemu svoje proračunske obaveze ispunjavamo uredno'', rekao je Herceg.

Naveo je da se nada kako će uskoro biti riješeno pitanje kolektivnog ugovora nemedicinskog zdravstvenog osoblja u HNŽ.

''To pitanje je složeno, i pravno i financijski, ali na tragu smo rješenja'', dodao je Herceg.

Kopirati
Drag cursor here to close