Sastanak HVIDRA-e i Hercega

Herceg: Branitelji, poglavito stradalnici, zaslužuju poštovanje

Predsjednik HVIDRA-e Miro Šunjić zahvalio je Vladi HNŽ-a i Hercegu na svemu što čine za braniteljsku populaciju te na uvažavanju i razumijevanju potreba stradalnika.
Vijesti / Flash | 07. 03. 2019. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Sastanak HVIDRA-e i predsjednika Vlade HNŽ-a

''Branitelji, poglavito stradalnici, zaslužuju poštovanje te da je potrebno činiti stalne napore da se u cijelosti poštuje Zakon o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji'', istaknuo je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg na današnjem sastanku s članovima Predsjedništva Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida (HVIDRA) Grada Mostara. 

Predsjednik HVIDRA-e Miro Šunjić zahvalio je Vladi HNŽ-a i Hercegu na svemu što čine za braniteljsku populaciju te na uvažavanju i razumijevanju potreba stradalnika. 

Poglavito su zahvalili na dosadašnjoj potpori pri organiziranju Međunarodnog božićnog turnira u malom nogometu, istaknuvši, također, i dobru suradnju kod prijama vježbenika, zapošljavanja i dodjele stipendija i subvencija studentima - djeci poginulih branitelja. 

Podsjetili su na to kako će ove godine, u svibnju, prigodnim programom biti obilježeni 25. dani hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata. 

Herceg je napomenuo kako Vlada o braniteljskoj populaciji skrbi kroz redovito financiranje različnih projekata, među kojima je istaknuo obilježavanje značajnih datuma, potporu braniteljskim zadrugama, nabavu ortopedskih pomagala, potporu stambenom zbrinjavanju i banjsko liječenje. 

Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, iskazavši spremnost da ona bude nastavljena i dodatno osnažena s ciljem stalne potpore i skrbi za braniteljsku populaciju u HNŽ-u, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close