Drugi dan

Helikopteri iz RS-a nastavljaju gasiti požar na području Jablanice

"Požar koji je zahvatio crnogoričnu šumu je na nepristupačnom terenu u kanjonu što značajno otežava gašenje iz zraka, jer su mogućnosti za upravljanje helikopterom vrlo ograničene", kazao je Kusturić.
Vijesti / Flash | 17. 08. 2021. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske nastavljaju operaciju gašenja požara u Jablanici, na području Donje Jablanice, rekao je direktor ovog servisa Boban Kusturić.

Kusturić je naveo kako su pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske, na poziv Federalne uprave Civilne zaštite, u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima, s dva helikoptera započeli operaciju gašenja požara na ovoj lokaciji, prenosi Srna. 

"Požar koji je zahvatio crnogoričnu šumu je na nepristupačnom terenu u kanjonu što značajno otežava gašenje iz zraka, jer su mogućnosti za upravljanje helikopterom vrlo ograničene. Dodatni otežavajući faktori koji predstavljaju problem pri gašenju su visoka temperatura zraka i jak južni/jugozapadni vjetar koji na ovako ispresjecanom terenu uz visoke temperature na području požarišta stvara dodatnu turbulenciju", pojasnio je Kusturić.

On je dodao kako je do sada za potrebe izviđanja požara iz zraka i gašenje izvršeno 25 letova uz utrošen nalet od četiri sata i 15 minuta, a na požarište je izbačeno 20 tona vode.

Podsjetimo, kako je potvrđeno za Bljesak.info proteklu noć vatrogasci Jablanice, GSS-a i brojni volonteri pokušavali su obuzdati požar koji već danima gori na području Jablanice.

Kopirati
Drag cursor here to close