Nepristupačan teren

Helikopter gasi požar kod Mostara

"Helikopter gasi požar kod Mostara, dok smo Federalnoj upravi Civilne zaštite uputili zahtjev da zatraži međunarodnu pomoć u vidu kanadera od Hrvatske za požare na području Konjica i Prozor-Rame'', istaknuli su iz Kriznog stožera HNŽ.
Vijesti / Flash | 10. 04. 2020. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine već je nekoliko puta nadletio iznad nepristupačnog planinskog terena koji gori od utorka u blizini Mostara, javlja Anadolija.

Foto: Bljesak.info / Helikopter gasi požar kod Mostara

U razgovoru za AA zamjenik zapovjednika Vatrogasne postrojbe Mostar Dragan Velagić jutros je rekao kako se tijekom današnjeg dana očekuje gašenje helikopterom i to tri dana nakon što je upućen zahtjev za nadlijetanjem, da bi nekoliko sati kasnije glasnogovornik Stožera Civilne zaštite HNŽ Pero Pavlović potvrdio da je helikopter već u pogonu.

"Helikopter gasi požar kod Mostara, dok smo Federalnoj upravi Civilne zaštite uputili zahtjev da zatraži međunarodnu pomoć u vidu kanadera od Hrvatske za požare na području Konjica i Prozor-Rame. Zahvaljujemo ovom prilikom Oružanim snagama BiH koje su svoje kapacitete usmjerile na gašenje požara koji su ugrozili našu županiju", rekao je Pavlović za AA.

Foto: Bljesak.info / Helikopter gasi požar kod Mostara

Požar je buknuo u utorak na području Zijemalja i Pločna, a veoma brzo se proširio do brda iznad naselja Kuti-Livač. Tijekom noći se spuštao ka naselju, ali na sreću vatra nije došla blizu kućama.

Kopirati
Drag cursor here to close