Treba 17 ruku

HDZ BiH, SDA i SNSD izglasavaju nepovjerenje vladi u HBŽ

Vijesti / Flash | 13. 06. 2017. u 13:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sastanku predstavnika županijskih odbora HDZ-a BiH, SDA i SNSD-a, vladajućih političkih stranaka u Hercegbosanskoj županiji (HBŽ), održanom u utorak u Tomislavgradu, dogovoreno je da se u srijedu, 14. lipnja, održi kolegij Skupštine Hercegbosanske županije.

Na kolegiju bi se, među ostalim, trebao naći zahtjev Županijskog odbora HDZ-a BiH HBŽ-a za sazivanje izvanredne sjednice županijske Skupštine na kojoj bi se glasovalo o nepovjerenju aktualnoj vladi te imenovanju nove, doznaje se od jednog člana rukovodstva Skupštine HBŽ-a.

Također, na kolegiju će se naći i inicijativa SNSD-a za smjenu tri ministra, koji su u Vladu ušli kao članovi SNSD-a, a u međuvremenu su napustili tu stranku.

Kako bi se izglasalo nepovjerenje Vladi i imenovala nova u Skupštini HBŽ potrebna je dvotrećinska većina, odnosno 17 ruku.

HDZ BiH ima 10 potpisa svojih zastupnika za rekonstrukciju Vlade, SDA i SNSD imaju po dva zastupnika, a za realizaciju najavljenih zahtjeva i inicijativa vladajućoj većini bit će potrebna potpora još tri zastupnika.

Kopirati
Drag cursor here to close