Predsjedništvo HDZ-a BiH

HDZ BiH imenovao Središnji izborni stožer

Vijesti / Flash | 16. 05. 2016. u 18:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo HDZ-a BiH održalo je danas u Mostaru proširenu sjednicu na kojoj su nazočili i predsjednici regionalnih, gradskih i općinskih odbora HDZ-a BiH te predsjednik HDZ-a BiH organizacije za Brčko distrikt.

Kako je priopćeno iz HDZ-a BiH, tom je prigodom bilo riječi o pripremama za predstojeće lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, te su utvrđene predizborne aktivnosti.

Usvojene su stranačke smjernice na središnjoj razini, imenovan je Središnji izborni stožer HDZ-a BiH za lokalne izbore 2016. Predsjednica Središnjeg izbornog stožera HDZ-a BiH je Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH a Odbor još čine: Marinko Čavara, Davor Čordaš, Anto Domić dopredsjednici HDZ-a BiH, Vedran Kožul, predsjednik Mladeži HDZ-a BiH te Ivo Vincetić, Jelka Milićević, Anton Rill i Mato Zovko, članovi Predsjedništva HDZ-a BiH.

Naglašena je maksimalna komunikacija i koordinacija Središnjice HDZ-a BiH sa regionalnim, gradskim, općinskim odborima te organizacijom HDZ-a BiH za Brčko distrikt. Također je naglašena odgovornost lokalnim razinama za pripremu i provedbu izbora kao i poštivanje rokova i pridržavanja kalendara aktivnosti.

Predsjedništvo HDZ-a BiH na sjednici je još jednom naglasilo spremnost za izlazak na izbore sa strankama Hrvatskog narodnog sabora, posebno na području Republike Srpske i na svim područjima gdje brojnost hrvatskog naroda na neki način može imati negativne poslijedice oko samog izbora predstavnika lokalnih vlasti i mjesta gradonačelnika, odnosno načelnika.

Na sjednici je usvojena i okvirna strategija za lokalne izbore koja će se razraditi u narednim danima i prilagoditi po potrebi svakoj lokalnoj sredini.

Predsjedništvo HDZ-a BiH na danas održanoj sjednici zadužilo je sve predsjednike regionalnih, gradskih i općinskih odbora HDZ-a BiH te predsjednika HDZ-a BiH organizacije za Brčko distrikt da u roku od osam dana dostave Središnjici pisani stav svojih organizacija u pogledu zajedničkog i samostalnog nastupa za pozicije gradonačelnika / načelnika ili vijećnika za predstojeće lokalne izbore, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close