Zajedničko djelovanje

HDZ BiH i HSP produbljuju suradnju

Vijesti / Flash | 03. 02. 2017. u 13:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dogovor o suradnji dvije stranke još će više i snažnije produbiti i vezati u punu koordinaciju jačanje pozicije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, priopćeno je nakon što je danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan sastanak izaslanstava HDZ-a BiH i HSP-a BiH, koje su predvodili predsjednici Dragan Čović i Stanko Primorac.

Na sastanku je bilo riječi o aktualnim političkim prilikama u BiH s osvrtom na suradnju ove dvije stranke. Razgovarano je i o zajedničkom djelovanju i aktiviranju zajedničke suradnje HDZ-a BiH i HSP-a BiH.

''Stranačka izaslanstva su se složila kako kroz promjene Izbornog zakona i Ustava Bosne i Hercegovine treba doći do pravednijeg i funkcionalnijeg državnog uređenja u kojem će Hrvati biti Ustavno, a ne deklarativno, jednakopravni s ostala dva naroda'', priopćeno je i navedeno kako je zaključeno da je žurno potrebno usvojiti model koji bi Hrvatima osigurao da mogu birati svoje predstavnike za člana Predsjedništva i Dom naroda, te eliminirati mogućnost preglasavanja Hrvata u tijelima vlasti Bosne i Hercegovine.

''Izaslanstvo HSP-a BiH također je dalo potporu Draganu Čoviću u nastojanjima koja se provode kroz Hrvatski narodni sabor (HNS), pri rješavanju pozicije hrvatskog naroda. Osim aktivnim sudjelovanjem u Predsjedništvu, HSP BiH dat će svoje predstavnike i u odbore Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora'', naveo je Ured za informiranje HDZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close