Prelazak zastupnika

HDZ 1990 tuži Skupštinu HBŽ zbog preusmjeravanja novca HDZ-u BiH

Vijesti / Flash | 28. 05. 2016. u 09:08 D.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Županijskog odbora HDZ 1990 Hercegbosanske županije Boro Krišto najavio je kako će ta stranka na odluku Administrativno-pravnog povjerenstva Skupštine Hercegbosanske županije o financiranju političkih stranaka odgovoriti tužbom.

Naime, spomenuto povjerenstvo u petak je donijelo odluku da se novac iz županijskog proračuna koji pripada HDZ-u 1990 na osnovu dva osvojena mandata u županijskoj Skupštini, preusmjeri HDZ-u BiH nakon što su dva zastupnika HDZ-a 1990 početkom mandata iz te stranke prešli u HDZ BiH.

U HDZ-u 1990 smatraju kako je takva odluka suprotna Izbornom zakonu BiH te Zakonu o financiranju političkih stranaka.

''Mi ćemo sigurno kao stranka poduzeti određene korake i uputit ćemo odmah tužbu prema nadležnom sudu i, na kraj krajeva, izvijestiti sve instance o ovom slučaju, jer ovakva diskriminacija i kršenje važećeg Zakona o financiranju političkih stranaka je apsolutna neprihvatljiva'', istaknuo je Krišto.

Dodao je kako se očigledno radi o potezu usmjerenom protiv HDZ-a 1990, s obzirom da Administrativno-pravno povjerenstvo nije donijelo istu odluku u slučaju zastupnika Slaviše Mihajlovića koji je iz SNSD-a prešao u Srpsku naprednu stranku.

Kopirati
Drag cursor here to close