Priopćenje

HDZ 1990 traži poništenje Odluke o zabrani ulaska u BiH bez bh.putnog dokumenata

Hrvatski državljani u BiH nisu i ne smiju biti državljani trećih zemalja, a naročito državljani trećeg reda u Bosni i Hercegovini.
Vijesti / Flash | 20. 05. 2020. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HDZ 1990 u svom priopćenju za javnost pozvalo je Vijeće ministara BiH da hitno promjeni Odluku o zabrani ulaska u BiH bez posjedovanja valjanog putnog dokumenta BiH.

''Većina Hrvata u Bosni i Hercegovini posjeduje hrvatsku putovnicu i hrvatsku osobnu kao državljani i Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U potpunosti ste situaciju napravili konfuznom i neizdrživom za mnoge građane koji zbog posla, zbog privatnih obveza svakodnevno moraju putovati u RH. Stoga, još jednom tražimo žurno poništenje takve Odluke i omogućavanje kretanja na način kako je do prije ove Odluke funkcioniralo. Hrvatski državljani u BiH nisu i ne smiju biti državljani trećih zemalja, a naročito državljani trećeg reda u Bosni i Hercegovini. Očekujemo žurnu  reakciju'', navode.

Isto tako, traže od Federalnog ministra zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo FBiH da predlože Stožeru Civilne zaštite ukidanje samoizolacije za državljane BiH koji dolaze iz inozemstva kao što su to učinile i zemlje u okruženju. 

''Omogućite besplatno testiranje svima koji nakon dugo vremena žele doći svojoj kući, svojim obiteljima te nakon testiranja omogućite potpunu slobodu kretanja istima'', stoji u priopćenju.

                                                                                                                 

Kopirati
Drag cursor here to close