Udruga "Žena BiH"

HBŽ za multidisciplinarni pristup u tretmanu počinitelja nasilja u obitelji

Cilj projekta bio je pridonijeti provedbi ključnih dokumenata u borbi protiv nasilja i osigurati primjenu multidisciplinarnog pristupa u tretmanu počinitelja nasilja u obitelji
Vijesti / Flash | 31. 10. 2018. u 14:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Konferencija u povodu završetka provedbe projekta "Multidisciplinarni pristup u radu s počiniteljima nasilja u Hercegbosanskoj županiji" održana je u utorak u Livnu, u organizaciji Udruge "Žena BiH" Mostar. 

 Cilj projekta bio je pridonijeti provedbi ključnih dokumenata u borbi protiv nasilja i osigurati primjenu multidisciplinarnog pristupa u tretmanu počinitelja nasilja u obitelji na području HBŽ-a. 

 Aktivnosti projekta bile su usmjerene na analizu situacije u području tretmana počinitelja nasilja u obitelji u BiH, jačanje kapaciteta lokalnih institucija i organizacija u radu s počiniteljima nasilja, priopćila je u srijedu Vlada HBŽ-a.  

 Ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Vasilija Broćeta smatra kako je za pružanje adekvatnih vidova zaštite i tretmana žrtava nasilja u obitelji, kao i počinitelja nasilja, važan multidisciplinarni pristup u lokalnim zajednicama, što podrazumijeva integrirani pristup svih relevantnih aktera stručnih osoba nadležnih institucija iz oblasti socijalne, psihosocijalne, sigurnosne, medicinske i pravne pomoći i zaštite. 

 U priopćenju se navodi kako je za međusobno djelovanje i održivu suradnju nadležnih tijela u postupku zaštite žrtve nasilja u obitelji s ciljem nenasilnog rješavanja sukoba od posebne važnosti bilo donošenje Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji za područje HBŽ-a kojeg su u veljači ove godine usvojila i potpisala četiri resorna županijska ministarstva. 

 Riječ je o Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih, Ministarstvu pravosuđa i uprave, Ministarstvu unutarnjih poslova i Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa. 

  Inače, projekt "Multidisciplinarni pristup u radu s počiniteljima nasilja u Hercegbosanskoj županiji" realiziran je u okviru UN Women projekta "Standardi i angažman za sprečavanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u BiH" kojeg financijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju. 

 Na području HBŽ-a implementiran je od siječnja 2017. godine do studenoga 2018. godine, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close