Odluka Vlade

HBŽ: Utvrđena Lista lijekova koji se izdaju na teret osiguranja

Ova Odluka primjenjivat će se od 1. lipnja 2021. godine.
Vijesti / Flash | 22. 04. 2021. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanke Županije je na današnjoj 11. sjednici donijela Odluku kojom se utvrđuje Lista lijekova koji se mogu propisivati i izdavati na teret sredstava obveznog zdravstvenog osiguranja HBŽ-a (Pozitivna lista lijekova), kao i cijene lijekova na Pozitivnoj listi lijekova HBŽ.

Ova Odluka primjenjivat će se od 1. lipnja 2021. godine.

Nakon razmatranja prijedloga, Vlada HBŽ je donijela Odluku o kriterijima korištenja sredstava iz "Tekuće rezerve" Proračuna Hercegbosanske županije.

Foto: PR / Sastanak Vlade HBŽ-a 

Ovom Odlukom sredstva iz "Tekuće rezerve" koriste se za financiranje hitnih i nepredviđenih izdataka koji se pojave tijekom proračunske godine, kao i u drugim slučajevima kada Vlada Hercegbosanske županije, predsjednik Vlade i ministar financija utvrde da je to od interesa za Županiju.

Donesena je i Odluka o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 5.000,00 KM iz Tekuće pričuve Proračuna HBŽ za 2021. godinu policijskom službeniku Mati Periću iz Livna u svrhu financijske pomoći za troškove obnove obiteljske kuće koja je u studenom 2020. godine u potpunosti izgorjela u požaru.

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Nacrt Strategije razvoja Hercegbosanske županije 2021.-2027. koji će biti upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

Na kraju sjednice Vlada je primila k znanju Informaciju o postupku izrade Uredbe o jedinstvenoj policijskoj odori u FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close