Evo tko je

HBŽ objavio imena 238 osoba koje se nalaze u samoizolaciji

Županijski stožer civilne zaštite HBŽ-a još jednom apelira na sve građane da se odgovorno ponašaju, te da provode zapovijedi koje su donesene.
Vijesti / Flash | 22. 03. 2020. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 5. Izvanrednoj sjednici koja je održana u nedjelju, Županijski stožer civilne zaštite Hercegbosanske županije donio je i Zapovijed da se javno objavi identitet osoba kojima je izdano Rješenje o zdravstvenom nadzoru i kućnoj izolaciji na području Hercegbosanske županije.

Za provođenje ove Zapovijedi zaduženi su Uprava za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije, Zavod za javno zdravstvo HBŽ-a te Služba za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Županijski stožer civilne zaštite HBŽ-a još jednom apelira na sve građane da se odgovorno ponašaju, te da provode zapovijedi koje su donesene.

Upozoravaju da je iznimno bitno provoditi mjere samozaštite i pridržavati se svih dosad donesenih uputa i preporuka. Također, naglašavaju kako svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

S obzirom na izdanu Zapovijed donosimo popis osoba s izdanim rješenjima o zdravstvenom nadzoru i kućnoj izolaciji na području Hercegbosanske županije koji možete pogledati u nastavku.

Ipak uklanjanje podataka

Rješenjem Agencije za zaštitu osobnih podataka Bosne i Hercegovine broj: UPI-03-01-37-5-67-3/20 DGL od dana 24. ožujka 2020. godine zabranjuje se objava osobnih podataka osoba kojima su određene mjere izolacije i samoizolacije.

Agencija je utvrdila da javno objavljivanje osobnih podataka osoba koje nisu prekršile izdane naredbe, nije u skladu s načelom pravičnosti i zakonitosti iz članka 4. stavak (I) točka a) Zakona o zaštiti osobnih podataka  ("Službeni glasnik BiH" broj: 49/06, 76/11 i 89/11).

U cilju potpunog izvršenja navedenog Rješenja Agencije, iz Vlade Hercegbosanske županije u utorak, 31. ožujka zatražili su uklanjanje popisa objavljenog u medijima.

Kopirati
Drag cursor here to close