Stockholm

Handke primio Nobelovu nagradu, prosvjed u Stockholmu

Tijekom uručenja Nobelove nagrade, ispred zgrade održava se veliki prosvjed protiv Švedske akademije i odluke da ovogodišnji laureat bude kontroverzni austrijski pisac Peter Handke.
Vijesti / Flash | 10. 12. 2019. u 17:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Književnik Peter Handke primio je večeras Nobelovu nagradu za književnost u "Konserthusu" u Stockholmu ispred koje se održavaju i prosvjedi.

Ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost poznat je po kontroverznim stavovima o događanjima na ovim prostorima, odnosno po tome što je negirao genocid u Srebrenici i pozvao na obranu Slobodana Miloševića, bivšeg predsjednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije te haškog optuženika za ratne zločine.

Tijekom uručenja Nobelove nagrade, ispred zgrade održava se veliki prosvjed protiv Švedske akademije i odluke da ovogodišnji laureat bude kontroverzni austrijski pisac Peter Handke.

Foto: Anadolija /  Prosvjed u Stockholmu

Adnan Mahmutović, organizator današnjih prosvjeda u glavnom gradu Švedske povodom dodjele Nobelove nagrade Handkeu, kazao je da odluka Švedske akademije može imati ogromne posljedice za sve iz balkanske regije, zatim u Švedskoj, Europi i svijetu, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close