Po džepu

Haliloviću za prizivanje rata 5.000 KM kazne

Vijesti / Flash | 19. 10. 2016. u 12:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na današnjoj sjednici izrekla novčane kazne za tri politička subjekta zbog kršenja pravila ponašanja u izbornoj kampanji.

Sa 6.000 KM kažnjena je Srpska napredna stranka jer je njezin pristalica na predizbornom skupu održanom 29. rujna u Bratuncu koristio jezik koji može izazvati širenje mržnje, koji je uvredljiv i ponižavajući u odnosu na spolnu pripadnost.

Bosanskohercegovačka patriotska stranka Sefer Halilović kažnjena je s 5.000 KM jer je njezin predsjednik na predizbornom skupu održanom 26. rujna u općini Novi Grad Sarajevo koristio jezik koji bi nekoga mogao navesti na nasilje ili širenje mržnje.

Politička stranka Ujedinjena Srpska kažnjena je s 3.000 KM jer je njen predsjednik gostujući u TV emisiji 28. rujna koristio jezik koji bi nekoga mogao navesti ili potaknuti na nasilje ili širenje mržnje.

Odluke o izricanju navedenih novčanih kazni nisu pravosnažne, a na njih je u roku od dva dana od dana prijema odluke moguće izjaviti žalbu Apelacijskom odjelu Suda BiH, priopćilo je Središnje izborno povjerenstvo BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close