Dodik ne zna što je rat

Halilović: O miru ne mogu govoriti vikend četnici, četničke vojvode i ratni profiteri

Vijesti / Flash | 20. 09. 2016. u 17:18 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši zapovjednik Armije RBiH i lider stranke BPS, Sefer Halilović, je za N1 iz Mostara komentirao svoje izjave od jučer i reakcije koje su pristigle iz Beograda.

"Ja sam rekao da ukoliko dođe do referenduma, oni na taj način stavljaju izvan snage Daytonski ustav i tada ne vrijedi Daytonski Ustav nego Ustav BiH. Oni koji raspakuju Dayton su odgovorni za to što se može dogoditi nakon toga", kazao je Halilović.

Na oštre reakcije koje su stigle od Ivice Dačića, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, Halilović je komentirao:

"Nasljednik Miloševića, najvećeg zlikovca na ovim prostorima, vikend četnik koji je predsjednik Vlade i asistent četničkog vojvode Vojislava Šešelja, Vučić, su zadnji ljudi koje treba slušati kada se govori o miru. Oni sad govore o miru, a ne znaju što je više od 500 masovnih grobnica u BiH".

Halilović je kazao da on mnogo bolje od Dodika zna što je rat.

"Ja mnogo bolje znam što je rat od Milorada Dodika. On je švercer koji je prodavao cigarete u ratu i vrijeme je da se zna tko je tko i ko može govoriti o miru. O miru ne mogu govoriti vikend četnici, četničke vojvode, ratni profiteri. Mi ne želimo rat".

Podsjetimo, poslije prijetnji novim ratom u BiH, koje je uputio ratni zapovjednik Armije BiH Sefer Halilović, premijer Srbije Aleksandar Vučić razmatra da prekine posjetu SAD i hitno se vrati u Srbiju.

Kako saznaje Kurir, Vučić je već razgovarao sa predsjednikom Srbije i direktorima srpskih sigurnosnih službi o najnovijim prijetnjama koje stižu iz Sarajeva, a odluku o povratku će donijeti večeras.

Kopirati
Drag cursor here to close