Tužiteljstvo BiH

Halid Muslimović bivšoj ljubavnici mora isplatiti 140.000 KM

Pjevaču se na teret stavlja da je počinio kaznena djela pranje novca i prevara i da je stekao protupravnu imovinsku korist od najmanje 209.273 KM.
Vijesti / Flash | 26. 11. 2020. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u rujnu ove godine je podnijela kaznenu prijavu Tužiteljstvu BiH protiv pjevača Halida Muslimovića kojemu se na teret stavlja da je počinio kaznena djela pranje novca i prevara i da je stekao protupravnu imovinsku korist od najmanje 209.273 KM.

Jučer je Osnovni sud u Prijedoru donio presudu po kojoj je Halid Muslimović dužan bivšoj ljubavnici Sonji Bašić isplati 130.000 KM na ime duga koji mu je uplatila preko Western Union, te dodatnih 10.000 KM sudskih troškova.

'' Zadovoljna sam presudom, ovo je dokaz da je pravda dostižna. Do sada sam ga tužila u Americi, Australiji i u BiH. U sve tri zemlje presuda je donesena u moju korist. Ovo nije kraj, nastavljamo dalje. u Banjoj Luci sam danas imala suđenje protiv Halida zbog fizičkog zlostavljanja koje sam doživjela. Presuda u tom slučaju će biti 3. veljače 2021. godine, te očekujem najbolji mogući ishod, tj. da ga proglase nasilnikom'', kazala je Sonja Bašić za "Avaz".

 

Kopirati
Drag cursor here to close