Prijateljstva za cijeli život

Hahn u Beogradu imenovan veleposlanikom regionalnih Sportskih igara mladih

"Pozivam sve investitore da ulažu u ovu aktivnost koja doprinosi međusobnom boljem razumjevanju i pomirenju u regiji”" naveo je europski povjerenik
Vijesti / Flash | 29. 03. 2019. u 08:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski povjerenik za proširenje i susjedsku politiku Joannes Hahn imenovan je u četvrtak u Beogradu za veleposlanika Sportskih igara mladih, a odličje mu je uručio nekadašnji nogometni reprezentativac bivše Jugoslavije Predrag Mijatović. 

 Poručivši kako će učiniti sve da bi promovirao to sportsko nadmetanje u uvjerenju da će se na igrama sklopiti brojna prijateljstva za cijeli život, Hahn je ocijenio da bi "Sportske igre mladih trebale dobiti Nobelovu nagradu jer pridonose boljem razumjevanju i pomirenju u regiji". 

 "Pozivam sve investitore da ulažu u ovu aktivnost koja doprinosi međusobnom boljem razumjevanju i pomirenju u regiji”" naveo je europski povjerenik na konferenciji za novinare dodavši da je " impresioniran" titulom veleposlanika Igara jer je to "nešto najvrednije što je dobio i što će ikada dobiti". 

 Hahn je obećao da će u svojstvu europskog povjerenika za proširenje "imati zadatak pridružiti ovoj inicijativi veći broj zemalja". 

 Uz priznanje Hahnu, specijalno priznanje za potporu i izuzetan doprinos igrama uručeno je i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a on je istaknuo kako su "igre važne kako bi se djeca naučila toleranciji i poštivanju i kad dobijaju ili gube u sportu”. 

 Sportske igre mladih regionalna su sportska manifestacija za djecu i omladinu, čiji je osnovni cilj promoviranje zdravog načina života i prijateljstva, a omogućava osnovcima i srednjoškolcima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije besplatno sudjelovanje u natjecanjima u 10 sportskih disciplina - malom nogometu, odbojci na pjesku, uličnoj košarci, rukometu, odbojci, igri "graničara", tenisu, stolnom tenisu, atletici i šahu. 

 Igre su pokrenute 1996. u Hrvatskoj, u Bosni i Hercegovini održavaju se devet godina, a u Srbiji je u tijeku njihova šesta sezona. Godišnje okupljaju više od 170.000 mladih iz te tri zemlje, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close