Ljubuški

GSS održao obuku za 28 spašavatelja tragača

Tijekom obuke izučavane su taktike traganja, topografija, orijentacija, rad s GPS uređajima, rad u aplikacijama NICS i Orux maps, osnove prve pomoći te prenešena dosadašnja iskustva i znanja iz traganja po modernim metodama
Vijesti / Flash | 03. 09. 2018. u 10:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obuka iz traganja i spašavanja - SAR za 28 spašavatelja iz sedam spasilačkih službi završena je u nedjelju u Ljubuškom, priopćeno je iz Gorske službe spašavanja u BiH.  

U obuci je sudjelovalo šest saveza gorskih službi spašavanja u BiH i jedan iz Republike Hrvatske. Tijekom obuke izučavane su taktike traganja, topografija, orijentacija, rad s GPS uređajima, rad u aplikacijama NICS i Orux maps, osnove prve pomoći te prenešena dosadašnja iskustva i znanja iz traganja po modernim metodama utemeljenim na teoriji traganja. 

Obuku je održalo 11 instruktora, predavača i demonstratora GSS u BiH. Istaknuto je da svaka nova generacija spašavatelja tragača pokazuje veću dozu ozbiljnosti i zanimanja za ove zadatke. 

U proteklom razdoblju Savez je obučio preko 450 spašavatelja tragača. U obuci su sudjelovali GSS HBŽ, HGSS Čapljine, GSS Ljubuški, GSS Srebrenik, GSS Mostar, HGSS Čitluk i HGSS Dubrovnik iz Republike Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close