Načelnik Srebrenice

Grujičić: Stvoriti uvjete da građani u Srebrenici prosperitetnije žive

Vijesti / Flash | 08. 11. 2016. u 14:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoizabrani načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić je danas u Sarajevu, gdje mu je uručeno uvjerenje o dodjeli mandata, izjavio da su bile nepotrebne tenzije u vezi s njegovim izborom i da se situacija smirila.

''Svi su se pomirili s tim da su se u Srebrenici odvijali demokratski izbori, da su građani Srebrenice rekli ono što su zaista željeli i što su mislili. Pored svih kontrola nije se našla nikakva nepravilnost, jer zaista nije bilo nepravilnosti i danas smo tu da to i potvrdimo'', istaknuo je Grujičić.

Kazao je da će učiniti sve da Srebrenica kao grad vrati dostojanstvo, da ekonomija krene svojim putem, da građani koji žive u Srebrenici ostanu tu da žive i da im se stvore svi uvjeti za prosperitetniji život.

Naveo je da neće biti međunacionalnih tenzija, ističući da ni do sada nije bilo tenzija između Bošnjaka i Srba u Srebrenici, iako se to stalno željelo predstaviti u medijima.

''U Srebrenici se život do sada normalno odvijao, nikada se nije desio eksces između Bošnjaka i Srbina. U školi u kojoj predajem nikada se nije desio eksces između učenika različite nacionalnosti. Ono što je do sada išlo negativno iz Srebrenice će, nadam se, prestati i od sada ćemo da šaljemo pozitivne primjere zajedničkog i boljeg života u Srebrenici'', kazao je Grujičić.

Upitan da li zna koliko je bošnjačkih glasova dobio na izborima, Grujičić je odgovorio da je teško to provjeriti, ali da ima pouzdane podatke da je dosta Bošnjaka glasalo za njega i da ga ljudi i danas sreću na ulici i čestitaju mu.

Kopirati
Drag cursor here to close