nenaoružani brod

Grčki vojni brodovi otvorili vatru na turski teretni brod

Vijesti / Flash | 04. 07. 2017. u 08:13 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brodovi Obalne straže Turske upućeni su u međunarodne vode u Egejskom moru, nakon obavijesti da je s grčkih vojnih brodova otvorena vatra na jedan turski transportni brod, javlja Anadolu Agency, piše Fena.

Prema neslužbenim informacijama, s plovila grčke obalne straže otvorena je vatra na transportni brod koji je, u međunarodnim vodama, plovio pod turskom zastavom. Do incidenta je došlo u međunarodnim vodama u blizini otoka Rodos.

Kako je novinaru Agenciju Anadoliju rečeno u Ministarstvu unutarnjih poslova Turske, na mjesto događaja su upućena plovila Obalne straže Turske koja su otpratila brod prema pristaništu u Turskoj, gdje će biti ispitani članovi posade.

Na brodu su vidljivi tragovi metaka, ali nije bilo ranjenih.

Ministarstvo vanjskih poslova Turske je oštro osudilo otvaranje vatre s broda grčke obalne straže na turski transportni brod u međunarodnim vodama u Egejskom moru.

U priopćenju Ministarstva vanjskih poslova Turske podsjećaju da je turski transportni brod prevozio suhi teret iz luke Iskenderun, na jugu Turske, u luku Izmit na sjeverozapadu zemlje.

Navodi se kako nije bilo nikakvog razloga da se otvara vatra na nenaoružani brod, piše Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close