Tvrdi ravnatelj Galić

Graničnoj policiji hitno potrebno 375 policajaca i oprema za rad

Na sastanku u Glavnom uredu GPBiH, razgovaralo se o stanju na bh. granici i situaciji s ilegalnim migrantima, mjerama koje se poduzimaju na sprječavanju ilegalnih migracija
Vijesti / Flash | 08. 07. 2019. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić, sa svojim suradnicima, u ponedjeljak je primio prvog zamjenika predsjednice Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH Enesa Obraliju, članove Ljubomira Kuravicu i Matu Miletića te tajnicu Ivanu Lovrić.

Na sastanku u Glavnom uredu GPBiH, razgovaralo se o stanju na bh. granici i situaciji s ilegalnim migrantima, mjerama koje se poduzimaju na sprječavanju ilegalnih migracija, kao i problemima s kojima se policijski službenici susreću u svakodnevnom radu, priopćeno je iz Granične policije (GPBiH).

Predstavnicima Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine predstavljeni su i ostvareni rezultati policijske Agencije u prethodnom razdoblju i u ovoj 2019. godini, s naglaskom na povećani broj otkrivenih kaznenih djela u području krijumčarenja ljudi, zapljena opojnih droga i krivotvorenih dokumenata. 

Ovom prilikom, ravnatelj Galić je istaknuo kadrovsku nepopunjenost i naglasio žurno rješavanje problema nedostatka policijskih službenika u GPBiH, dodavši kako je to nužno za razvoj policijske Agencije i operativno jačanje GPBiH u graničnoj kontroli i nadzoru graničnog pojasa, navode iz GP.

''Najveći problem ovoj policijskoj Agenciji i dalje predstavlja kadrovska nepopunjenost, koja je i prije povećanog migracijskog pritiska na području BiH opterećivala rad ove Agencije. Mi obavljamo prijam novih službenika, ali nedostatak ne možemo nadomjestiti, s obzirom na to da je, istodobno, gotovo isti broj službenika odlazio u mirovinu'', kazao je direktor Galić, dodavši da, prema Pravilniku o unutarnjoj sistematizaciji, GPBiH trenutno nedostaje 375 policijskih službenika.

Na sastanku se razgovaralo i o nedostatku specijalističke opreme za nadzor granice i problemima infrastrukture na graničnim prijelazima.

Još jednom je istaknuto da samo mali broj graničnih prijelaza ispunjava standarde potrebne za kvalitetno i učinkovito obavljanje graničnih provjera. Predstavnici Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine istaknuli su da će i u budućnosti, sukladno svojim nadležnostima, biti podrška u radu GPBiH, priopćeno je iz Granične policije.

Kopirati
Drag cursor here to close