BiH

Granična policija: Na bolovanju jer moraju brijati bradu

Vijesti / Flash | 15. 02. 2017. u 10:49 Sa.M.
Kopirati

Odredbe Pravilnika Granične policije BiH prema kojima se pripadnicima ove policije zabranjuje nošenje brade "teško" su pogodile pripadnike i simpatizere vehabijskog pokreta u Graničnoj policiji, koji su njegovim stupanjem na snagu kolektivno otišli na bolovanje, piše "Euroblic".

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U Graničnoj policiji godinama postoji problem sve većeg broja pristalica i sljedbenika vehabijskog pokreta koji su zaposleni na graničnim prijelazima. Direktor Granične policije Zoran Galić odlučio je krajem prošlog mjeseca da riješi ovaj problem i donese novi pravilnik o propisanom izgledu graničnog policajca", naveli su izvori ovog lista.

Srpski i hrvatski granični policajci godinama su slali brojne dopise Galiću u kojima su tražili uvođenje reda u službi, ukazujući na problem sve većeg broja graničnih policajaca koji su pristalice radikalnih islamističkih pokreta, piše Srna.

Galić je rekao za "Euroblic" da mu je poznato da su novi pravilnik i instrukcije o osobnom izgledu policijskih službenika izazvali nezadovoljstvo kod jednog broja graničnih policajaca koji javno prakticiraju islamsku vjeru.

"Čuo sam da su slali i nekakve dopise u kojima se žale na vjersku diskriminaciju. Vjerujte da me to uopće ne zanima. Pravilnik će ostati na snazi i gotova priča", poručio je Galić.

Kopirati