Ima suradnje

Granična policija: Miješanje MUP-a RS-a u rad GP BiH je laž

Ističu da Granična policija BiH ima intenzivnu komunikaciju i koordinaciju kako s MUP-om RS-a, tako i s ministarstvima unutarnjih poslova susjednih zemalja i s nadležnim tijelima
Vijesti / Flash | 21. 03. 2020. u 15:11 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom spekulacija i širenja dezinformacija vezano za miješanje i djelovanje Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske u rad Granične policije BiH, obavještavamo javnost da su te tvrdnje neistinite, zlonamjerne i tendenciozne, priopćeno je u suboti iz Granične policije.

Ističu da Granična policija BiH ima intenzivnu komunikaciju i koordinaciju kako s MUP-om RS-a, tako i s ministarstvima unutarnjih poslova susjednih zemalja i s nadležnim tijelima, pogotovo u ovo vrijeme pandemije koronavirusa i migrantske krize, kada je međusobna pomoć i suradnja neophodna.

Nadalje, obavještavaju javnost da je operativno dežurstvo Granične policije BiH obaviješteno od MUP-a R. Srbije da zatvaraju sve svoje granične prijelaze i zabranjuju ulazak u R. Srbiju svim putnicima, uključujući i svoje državljane.

Nakon primljene obavijesti, ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić naredio je operativnom dežurstvu Granične policije BiH da se obrati operativnom dežurstvu R. Srbije kako je njihova obavijest primljena k znanju, ali je ujedno i izdao naredbu da će svi državljani R. Srbije, koji se eventualno pojave na graničnim prijelazima prema R. Srbiji, nakon obavljenih graničnih provjera biti upućeni na teritorij R. Srbije.

Ovu naredbu ravnatelj Galić je donio isključivo radi brige za javno zdravlje i sigurnost državljana Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Granične policije.

Kopirati
Drag cursor here to close