Terensko vozilo

Granična policija dobila vrijednu donaciju od Vlade SAD-a

Radi se o terenskom vozilu koje će koristiti jedinice za podršku i kontrolu GPBiH.
Vijesti / Flash | 29. 07. 2020. u 14:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Granična policija / Granična policija dobila vrijednu donaciju od Vlade SAD-a

U okviru kontinuirane suradnje i podrške u radu i razvoju Granične policije BiH, 29. srpnja 2020. godine, upriličena je primopredaja donacije Programa za kontrolu izvoza i sigurnost granica (EXBS Program) Vlade Sjedinjenih Američkih Država GPBiH. Radi se o terenskom vozilu koje će koristiti jedinice za podršku i kontrolu GPBiH.

Direktor GPBiH Zoran Galić je preuzeo ključeve vozila, a uručio ih je koordinator EXBS Programa za BiH i Srbiju. Ovom prilikom direktor Galić zahvalio se na doniranom vozilu koje će uveliko pomoći unapređenju kapaciteta službenika ove policijske agencije koji se suočavaju s izazovima migrantske krize.

''Vlada Sjedinjenih Američkih Država od osnivanja podržava razvoj GPBiH s ciljem operativnog jačanja ove policijske agencije. Uz ovo, ali i prethodno donirana vozila, Vlada SAD-a je dosad donirala specijalističku opremu u vrijednosti blizu 13 milijuna KM i organizirala niz obuka za policijske službenike GPBiH'', kazao je direktor Galić, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close